over Gerwegistan

profiel

Hallo! Ik ben Michiel – Ger voor vrienden.

Sinds ik na de HAVO besloot om eerst een jaar door Noord-Amerika en de Caraïben te reizen voor ik ging studeren, ben ik niet meer opgehouden met reizen. Ik was jarenlang reisbegeleider over de hele wereld; met name in Zuidelijk Afrika. Voor of na zo’n reis bezocht ik dan de plekken waar je met een groep niet heen kan. Ook op reis met vrienden en vriendinnen heb ik altijd voor het ongewone gekozen. En wat blijkt? In rare en onbekende landen wonen ook maar gewoon mensen. Mensen die hartelijk zijn, die je helpen, die het beste met je voor hebben; ongeacht de omstandigheden. Tel daarbij op een relatief toeristloze omgeving, vaak adembenemende landschappen en altijd een hele hoop fascinerende belevenissen.

Ook ben ik gefascineerd door het reizen zelf, dus reizen per trein, bus en boot.

En … Ik ben gek op koken, eten, proeven, markten bezoeken en alles wat daarmee te maken heeft. Ook ben ik een aantal keer meegereisd als kok op kampeerreizen door Zuidelijk Afrika.

Met deze blogs combineer ik mijn drie geneugtes in het leven:

Avontuur in onbekende landen
Onderweg zijn in vreemde streken
Koken en alles wat met eten te maken heeft in den vreemde

Volgens Landenverzamelaars.nl heb ik de rode landen inmiddels bezocht en het plan is om van elk van deze landen een of meerde blogs te plaatsen.


Vragen? Commentaar? Suggesties? Een vriendelijk woord?

Laat het me weten op mijn Facebookpagina.