Laos – koken in Luang Prabang

In Luang Prabang, de tweede maar wel mooiste stad van Laos deed ik een ‘cooking class’. Erg leuk, leerzaam én lekker.

Eerst met z’n allen naar de grootste markt van de stad, waar we wat uitleg kregen over wat je hier zoal kan kopen.

 

‘Dragon fruit’, bananenbladeren en bloemen.

 

verse vissaus (gefermenteerde vis)

 

Die roze dus niet kopen, want die zijn gefermenteerd. Alleen Chinezen kopen en eten die.

 

Blokken bloed dus

 

Na de markt tijd om zelf aan de slag te gaan. Gerdon Ramsey is er klaar voor.

 

De rijststomers om de kleefrijst in te maken.

 

Uitleg van de Laotiaanse Lonny

 

Lifehack: vers bananenblad altijd eerst paar seconden boven heet vuur houden zodat ze flexibel worden.

 

Superlekker en nooit aan gedacht: vleesmengsel in opengesneden citroengras frituren.

 

Het resultaat. Naast de gefrituurde kip-in-citroengras ook gestoomde vis in bananenblad en salade van waterbuffelgehakt en allerlei heg.

 

En smikkelen maar.


De kookles die ik volgde werd georganiseerd door het Tamarind restaurant in Luanga Prabang. Het is zeer aan te bevelen een paar dagen vooraf contact op te nemen en je aan te melden, omdat het een gewilde cursus is. Meer informatie vind je op hun website.