Mexico

En toen dacht ik “waarom ook niet? Mexico!” Het noorden dan wel te verstaan. Er kwamen bij mij direct beelden van RoadRunner, Zorro, cactussen, mariachi met trompetten en grote violen, dames in gekleurde rokken en mannen te paard én TexMex eten (ik weet het, da’s eigenlijk een Amerikaans ding). Dat beeld werd niet helemaal waar gemaakt, maar de markten en het eten, de dorpen en steden, de woestijn en de landschappen waren zeer de moeite en ik kan Mexico iedereen van harte aanbevelen.

Ik vloog op Mexico Stad, maar bleef daar slechts kort. Met de bus, trein en huurauto reisde ik naar Ciudad Juárez, waar ik de grens met de VS overstak en een nacht in El Paso verbleef. Daar had ik snel spijt van, want El Paso is gewoon een oersaaie, lelijke plek. En dus ging ik snel terug naar Cd Juárez, nam een nachtbus naar Tijuana en stak daar de grens over om het tweede deel van mijn reis in het zuiden van Californië door te brengen. Maar da’s weer een ander verhaal.

Mexico


Praktisch

Voor Mexico valt weinig praktisch te vertellen, want openbaar vervoer, restaurants en hotels zijn overal en makkelijk te vinden. Ik heb niets vooraf geregeld en ging probleemloos door het land. Je hebt geen visum nodig. Ik heb zelf in Ciudad Juárez en Tijuana niets gemerkt van criminele activiteit en voelde me totaal niet onveilig. Maar de waarschuwingen zullen niet voor niets zijn, al zul je als toerist natuurlijk nooit zo getroffen worden door drugsellende als inwoner.

Een gedachte over “Mexico

Reacties zijn gesloten.