Californië

Ik was al vanuit Mexico Stad naar het noorden gereisd (zie dit fotoverslag). Omdat een auto huren in El Paso niet lukte en ik geen bus kon krijgen van El Paso naar het westen, nam ik vanuit Ciudad Juárez een nachtbus naar Tijuana en stak daar de grens weer over naar de VS. Met de tram naar San Diego (leuke stad!) en daar op het vliegveld wel een autootje kunnen huren en het binnenland ingereden.

Wat het zuiden van Californië zo bijzonder maakte voor mij, was de verscheidenheid aan landschappen en klimaten zó dicht bij elkaar. Op enkele uren van San Diego en Los Angeles reed ik door de heetste plek op aarde (waar het tijdens mijn bezoek gewoon in de dertig was), door velden vol lentebloemen en door een winters sneeuwlandschap. Natuurlijk overal de Americana-memorabilia en borden die aan Route 66 herinneren; een truckstop met diner en de ouderwetse gele schoolbus. Kortom, een zeer korte, maar op-en-top Amerikaanse roadtrip.

Californië


Praktisch

Voor Californië valt weinig praktisch te vertellen, want restaurants en hotels zijn overal en makkelijk te vinden. Ik heb niets vooraf geregeld, maar dat hoeft dus ook niet. Openbaar vervoer in de VS is natuurlijk wel een lachertje, dus heb ik in San Diego een auto gehuurd.

Een gedachte over “Californië

Reacties zijn gesloten.